“Solidarnost na djelu” od 25. do 31.oktobra

Organizacije Crvenog križa Federacije BiH će u periodu od 25. do 31.oktobra provesti aktivnosti u Nedjelji/Tjednu solidarnosti pod sloganom “SOLIDARNOST NA DJELU”.

Cilj ovih aktivnosti je pružanje pomoći stanovništvu u potrebi i podizanje svijesti javnosti o potrebama socijalno ugroženih kategorija stanovništva.

Kako je saopćeno iz Crvenog križa FBiH , ove godine aktivnosti strukture Crvenog križa FBiH u Nedjelji/Tjednu solidarnosti će biti usmjerene na prikupljanje prehrambenih artikala za stanovništvo ugroženo poplavama.

Crveni križ FBiH je tim povodom izradio i promotivni materijal: letak i vrećica koji su distribuirani do kantonalnih organizacija Crvenog križa.

Tokom trajanja Nedjelje/Tjedna solidarnosti aktivnosti će biti usmjerene u pravcu socijalno humanitarne i promotivno-informativne djelatnosti.

Organizacije Crvenog križa će u svojim sredinama organizirati akcije prikupljanja pomoći ispred tržnih centara i u školama.

Iz Crvenog križa pozivaju građane, škole, preduzeća i ostale da se pridruže akciji solidarnosti, te mole da svoju pomoć daju isključivo volonterima Crvenog križa ili da je donesu lično u najbližu organizaciju Crvenog križa.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*