Građani su večeras sa protesta "Jedan od pet miliona" koji je održan petu subotu zaredom zatražili da se sa funkcija povuku generalni direktor Radio-televizije Srbije (RTS) Dragan Bujošević i glavni i odgovorni urednik informativnog programa RTS Nenad Lj. Stefanović, jer "umesto činjenica emituju klevete predsednika Srbije Aleksandra Vučića" ( Miloš Miškov - Anadolu Agency )

Novi protest Jedan od pet miliona u Beogradu

Građanski protest pod nazivom “Jedan od pet miliona” održaće se i danas u Beogradu u 18 časova na Platou ispred Filozofskog fakulteta, a na skupu će govoriti profesorka Filozofskog fakulteta u Beogradu Marija Bogdanović, umjetnik Marko Šelić Marčelo i predstavnica Udruženja malinara Slađana Stanković.
Poslije govora, kolona će krenuti u protestnu štenju od Platoa do zgrade Predsjedništva, zatim do Radio-televizije Srbije i na kraju do zgrade “Politika”. Studenti Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu takođe organizuju šetnju od njihovog fakulteta do Platoa.

Podršku građanima koji protestuju uputili su do sada i nastavnici i profesori Filozofskog fakulteta, FPN-a, Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Univerziteta Union, Fakulteta dramskih umjetnosti, Ekonomskog i Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Takođe, više od 400 umjetnika i stručnih saradnika u kulturi potpisalo je peticiju podrške građanskim protestima koji se dešavaju u Srbiji, kao i više od 100 advokata.

BHRT

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*