Timovi ljekara iz Turske organiziraju besplatne preglede građana širom BiH u Mobilnoj klinici

Organizacija “Balkan Medical Travel” i timovi ljekara turske “Liv” bolnice organizirat će u šest gradova u BiH besplatne preglede i konsultacije za sve građane u Mobilnoj klinici.

Riječ je o modernom “road show” kamionu koji je posebno opremljen za medicinske potrebe i rad na terenu.
Ovaj projekat bit će održan od 30. oktobra do 4. novembra u sljedećim gradovima; Bihać 30. oktobar; Banja Luka 31. oktobar; Zenica 1. novembar; Tuzla 2. novembar; Sarajevo 3. novembar i Mostar 4. novembar.

Pregledi će u svim gradovima biti održani na glavnim gradskim trgovima od 10 – 16. sati. Info linija za rezervacije pregleda: 062 295 626.

Cilj ovog društveno korisnog projekta je da se građani u što većem broju pregledaju i obave konsultacije s medicinskim stručnjacima iz različitih oblasti.

“Molimo građane da sa sobom na uvid ponesu medicinsku dokumentaciju na uvid, ukoliko imaju određenu bolest. Ljekari će u Mobilnoj klinici biti povezani videolinkom s ‘Liv’ bolnicom, kako bi pacijenti bilo što kvalitetnije tretirani. U pitanju su generalni pregledi na sve oblasti i konsultacije, a termine mogu rezervirati svi građani”, kazao je Minet Musić, direktor “Balkan Medical Travel”, Sarajevo.

Ono što je zanimljivo je da će u svakom gradu biti odabrana po jedna osoba koja će dobiti besplatni detaljni pregled organizma u “Liv” klinici u Turskoj s plaćenim smještajem.

(Radiosarajevo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*