Nalić uoči puta u Međugorje priključio omladinca, prvotimac odlazi sa Tušnja

Ekipa tuzlanske Slobode otputovat će danas na pripreme u Međugorje.

Kako saznaje portal “Sportske.ba”, na spisak putnika trener Zlatan Nalić uvrstio je Kenina Devedžića. Riječ je o mladom stoperu, koji nastupa za juniorsku selekciju, a ove sezone je dobio u nekoliko navrata šansu u prijateljskim utakmicama prvog tima.

Klub sa Tušnja napustit će Branislav Terzić. Ovaj bočni fudbaler danas nije konkurisao za prijateljsku utakmicu sa Slavenom, a prema informacijama sa kojim raspolaže naš portal, on je sa rukovodstvom tuzlanskog premijerligaša pronašao dogovor o raskidu ugovora, tako da će Sloboda ostati za sada bez prave alternative na desnom beku.

Klub je ranije napustilo nekoliko igrača, koji su uglavnom posuđeni klubovima iz Prve lige FBiH, dok je za razliku od prvog dijela sezone otišao stoper Nikola Vasiljević.

Za sada na Tušnju nema pojačanja, koja bi podigla razinu kvaliteta unutar ekipe. Zanimljivo, da se iz Slobode dvadesetak dana pred početak prvenstva još uvijek nisu oglasili ni o zvaničnim ambicijama kluba obzirom da je Sloboda bodovno u igri za izlazak na evropsku scenu. No, izlazak u Evropu u ovom je trenutku za Tuzlake teška misija, budući da su svi konkurenti pojačali konkurenciju u ekipi tokom zimske pauze.

FK Sloboda putnici u Međugorje: Vukliš, Čokorilo, Muminović, Ignjatović, Adžem, Ivetić, Beganović, Alispahić, Smajić, Husejnović, Vidović, Baraban, Hadžanović, Salkić, Salihović, Topuzović, S. Alispahić, Ar.Hodžić, Pirić, Livančić, Ćivić, Musić, Zukić, Todorović, Pršeš.

(N.Selimović/Sportske.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*