Šećo pozvao navijače: Napunimo Mejdan, budimo Slobodin šesti igrač!

U petak 7. februara 2019. godine, košarkaši Slobode će nakon 10 godina čekanja imati priliku da osiguraju nastup na završnom turniru Kupa BiH, koji od ove godine nosi ime Mirze Delibašića.

Za to će im trebati pobjeda u duelu sa ABA2 ligašem, ekipom OKK Spars, koji igra u odličnoj formi, ali koji nije nepobjediv protivnik, obzirom da su ih košarkaši Josipa Pandže u ovoj sezoni već jednom pobijedili u Mejdanu.

Tuzlanski košarkaši su na finalnom turniru bh. kup takmičenja posljednji put igrali 2009. godine, kada su pod imenom KK Sloboda Dita u čevrtfinalu kao gosti bili bolji od KK SL IAT Leotara rezultatom 67:70. Te godine Kup BiH je osvojila Bosna ASA BHT, koja je upravo u polufinalu bila bolja od Slobode sa 77:70 (16:16, 17:21, 23:14, 21:19).

Od sadašnjih igrača Slobode i tada je u sastavu bio Jovanović koji je u toj utakmici upisao 22 poena. Bosna je u finalu pobijedila Široki, a pored Slobode na završnom turniru je učestvovala i ekipa Zrinjskog.

Posljednji trofej pobjednika Kupa BiH u košarci u Tuzlu je stigao 2001. godine.

– Imamo veliku priliku da se nakon dugo godina opet borimo za trofej, ali i teškog protivnika kojeg možemo savladati samo uz veliku podršku sa tribina. U ovoj utakmici Slobodi treba šesti igrač, baš kao što je to bilo u nekim godinama ranije. Samo uz veliku podršku sa tribina, samo ako vratimo raju u Mejdan možemo očekivati velike uspjehe našeg kluba. Ova utakmica dobar povod za to i zato pozivam navijače da u petak u Mejdanu napravimo pravu tuzlansku košarkašku atmosferu – pozvao je navijače Dragan Divjak Šećo, vjerni navijač Slobode, koji ne propušta niti jednu utakmicu voljenog kluba.

Finale Kupa BiH sistem A između Slobode i Sparsa igra se u petak u Mejdanu sa početkom u 19.30. Utakmicu sude naše FIBA sudije Ademir Zurapović, Haris Bijedić i Ernad Karović, a komesar utakmice je Medin Duškaj.

Ukoliko Sloboda obezbjedi učešće na turniru četiri najbolje ekipe u ovom takmičenju, finalni turnir će se gotovo pa sigurno igrati u Tuzli.

(Tuzlainfo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*