U Sarajevo stigli prvi takmičari EYOF-a

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo danas su sletjeli prvi takmičari i timovi iz Rusije koji učestvuju na Evropskom omladinskom olimpijskom festivalu (EYOF) u Bosni i Hercegovini.

Airbusom A320 komapnije Aeroflot Russian Airlines iz Moskve su stigli takmičari, treneri, članovi reprezentacija te ostali strani gosti, tehničko osoblje i predstavnici međunarodnih sportskih federacija.

Ekipe su dočekali volonteri EYOF-a iz BiH koji su im poželjeli dobrodošlicu i dali im potrebne informacije, te im pomogli da se smjeste. Poslijepodnevne sate moći će iskoristiti za razgledavanje grada, a već sutra ih očekuju prvi treninzi.

Međunarodni aerodrom Sarajevo dao je svoj doprinos u promociji olimpijskog duha postavivši svjetleće reklame i objavljujući redovno informacije o dešavanjima koja se tiču EYOF-a.

Podsjetimo, svečano otvorenje EYOF-a bit će upriličeno 10. februara na stadionu Asim Ferhatović Hase. Ova sportska manifestacija, najveća u Bosni i Hercegovini nakon održavanja Zimskih olimpijskih igara, okupit će više od 1.000 takmičara iz 46 evropskih država. Zatvaranje ceremonije planirano je 16. februara.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*