Poznati svi poslanici u Predstavničkom domu PSBIH u naredne četiri godine

Nakon što je Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine objavila danas utvrđene rezultate oktobarskih općih izbora poznati su poslanici koji će od ove godine sjediti u klupama Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Tako će deset mandata imati Stranka demokratske akcije (SDA). Sedam je direktnih i dva kompenzacijska mandata, a poslanici koji će direktno biti u Predstavničkom domu su: Šefik Džaferović, Šemsudin Mehmedović, Sefer Demirović, Amir Fazlić, Asim Sarajlić, Mirsad Mujić, Senad Šepić, Halid Genjac, Nermina Kapetanović, dok je SDA-u pripao i jedan mandat iz Republike Srpske i to Sadiku Ahmetoviću.

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) imat će šest mandata od kojih je pet direktnih i jedan kompenzacijski, a poslanici će biti: Nikola Špirić, Dušanka Majkić, Miroslav Milovanović, Milica Marković, Lazar Prodanović i Staša Košarac.

Iz Demokratske fronte poslanici u državnom parlamentu bit će: Željko Komšić, Damir Bećirović, Mensura Beganović, Hanka Vajzović i Maja Gasal-Vražalica.

Pet poslaničkih mjesta pripalo je Srpskoj demokratskoj stranci (SDS) i to će biti: Đorđo Krčmar, Borislav Bojić, Mladen Bosić, Nenad Lalić i Aleksandra Pandurević (SDS).

Savez za bolju budućnost (SBB) BiH imat će četiri poslanika i to: Fehima Škaljića, Mirsada Isakovića, Mirsada Džonlagića i Damira Arnauta.

Koalicija HDZBiH, HSS, HKDU BiH, HSP Herceg-Bosne ima također četiri mandata, a poslanici koji će biti u Predstavničkom domu su: Borjana Krišto, Monika Tomić, Vjekoslav Bevanda i Nikola Lovrinović.

SDP će imati dva direktna i jedan kompenzacijski te će u poslanike klupe sjesti: Saša Magazinović, Mirsad Mešić i Denis Bećirović, dok će po jedan kompenzacijski mandat imati Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) 1990 i čija će zastupnica biti Diana Zelenika te Bosanskohercegovačka patriotska stranka (BPS) i taj mandat pripao je Zaimu Backoviću.

Stranka demokratske aktivnosti (A-SDA) osvojila je jedan direktni mandat i u državnom parlamentu predstavljat će ih Jasmin Emrić.

PDP-NDP će imati jedan kompenzacijski mandat i njihov zastupnik će biti Momčilo Novaković kao i DNS kojeg će u Predstavničkom domu PSBiH predstavljati Jovan Vukovljak.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*