U Tomislavgradu sastanak Štaba civilne zaštite

Danas će u Tomislavgradu biti održan sastanak Općinskog štaba civilne zaštite na kojem će se raspravljati o daljnjim koracima nakon što je u subotu proglašeno stanje prirodne nepogode na području općine Tomislavgrad.

Sastanku će prisustvovati i predstavnici kantonalne vlasti predvođeni načelnikom općine Tomislavgrad Ivanom Vukadinom. On je za BHRT kazao da očekuje pomoć sa viših nivoa vlasti kako bi se u najkraćem roku sanirala šteta i ukinulo stanje prirodne nepogode u ovoj općini.

Olujni vjetar koji je s petka na subotu zahvatio područje općine Tomislavgrada nanio je veliku materijalnu štetu na gospodarskim i privatnim objektima, te elektro i ptt mreži.

Nevremenom su najviše pogođeni jugoistočni dijelovi Duvanjskog polja, naselja Borčani i Omolje, gdje je olujni vjetar nosio krovove s privatnih i gospodarskih objekata, lomio i rušio stabla koja su blokirala lokalne prometnice, a padale su i krovne građe i polomljeni crepovi s obiteljskih i pomoćnih objekata. Također, rušeni su električni stubovi zbog čega su pojedini dijelovi općine ostajali bez napajanja električnom energijom.

Ovo je već treća elementarna nepogoda u općini Tomislavgrad od početka godine. Prethodno su ovaj kraj pogodili snijeg i poplave.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*