Predsjedništvo BiH sutra o stanju na područjima pogođenim prirodnom nesrećom

Na sjednici Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koja će biti održana sutra, bit će razmatran Izvještaj o stanju na područjima pogođenim prirodnom nesrećom i implementaciji sredstava prikupljenih na međunarodnoj donatorskoj konferenciji održanoj u Bruxellesu 16. jula.

Kako je najavljeno, bit će razmatran i poziv predsjednika Ruske Federacije upućen predsjedavajućem Predsjedništva BiH za učešće na 70. godišnjici pobjede u Velikom otadžbinskom ratu u Moskvi, koji se održava 9. maja 2015. godine, kao i poziv za učešće na Drugoj konferenciji Ujedinjenih nacija posvećenoj državama u razvoju koje nemaju izlaz na more, koji se održava u Beču od 3. do 5. novembra ove godine.

Na sjednici će, pored ostalog, biti razmatrano i nekoliko prijedloga, kao što je Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i Međunarodnog centra za promociju poduzetništva (ICPE) te Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Gruzije o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša.

Predsjedništvo BiH će razmatrati i davanje odobrenja za zaključivanje dogovora o načinu rada između Ministarstva sigurnosti BiH i Evropskog policijskog koledža (CEPOL), kao i Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o operativnoj i strateškoj saradnji između BiH i Ureda Evropske policije (EUROPOL).

Također, na dnevnom redu je i izjašnjavanje o Sporazumu između Vijeća ministara BiH i Vlade Kraljevine Švedske o razmjeni i obostranoj zaštiti tajnih podataka, kao i o davanju odobrenja za potpisivanje pristupnice za članstvo BiH u Regionalnoj platformi za saradnju u visokom obrazovanju i naučnom istraživanju, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*