Saopštenje za javnost GV Tuzla

U cilju objektivnog i potpunog informisanja javnosti a povodom javnih istupa samostalnog vijećnika Edima Kadića u kojima je iznio niz netačnih informacija o današnjim dogadajima na sjednici GVT, obavještavamo javnost o sljedećem: Na današnjoj 30. redovnoj sjednici GVT izmjenom dnevnog reda, a radi hitnosti pod tackom 1. raspravljalo se o Informaciji o požaru na Velikoj pijaci u Tuzli.

Tom prilikom Gradsko vijeće Tuzla je prihvatilo i podržalo zaključke sa jučerašnje vanredne sjednice Kolegija gradonačelnika u kojima je predvideno da se svim prodavačima koji su pretrpjeli stetu u jučerašnjem požaru, omogući besplatno korištenje štandova u periodu od 4 mjeseca, pruži novčana pomoc u iznosu od 1.000KM po korisniku, te finansijska podrška JP Tržnice pijace Tuzla u iznosu od 55.000KM, kako bi se što prije pristupilo saniranju posljedica požara i Gradska pijaca stavila što prije u normalnu funkciju. Nakon dobijanja konačnih izvještaja o uzrocima nesreće i razmjerama štete preduzet će se i druge mjere u okviru nadležnosti GVT, kako bi se na adekvatan način pomoglo oštećenim u požaru.

Dakle, u povodu nesreće koja je zadesila Gradske tržnice – pijace, Gradsko vijeće Tuzla reagovalo je odgovorno, krajnje ozbiljno i sa konkretnim zaključcima, ne baveći se politikanstvom jeftinim populizmom koje je u svojim izjavama iznio samostalni vijećnik Edim Kadić, smatrajući da postoje mnogo efikasniji mehanizmi pomoći koje GVT primjenjuje i primjenjivat će u ovakvim i sličnim situacijama. Tuzla. 27.02.2019. godine.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*