U zajedničkoj akciji MUP-a ZDK i SBK uhapšeno 6 lica

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u saradnji sa službenicima Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona, sproveli su zajedničku akciju na nekoliko lokacija, na graničnom području navedenih kantona. Tom prilikom uhapšeno je šest osoba.

Mješoviti policijski timovi vršili su pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, te preglede vozila, lica u vozilima i tereta, s ciljem pronalaska predmeta koji potiču iz krivičnih djela, narkotičkih sredstava, oružja i municije, kao i lica za kojim je raspisana potraga, te lica koja nelegalno borave u Bosni i Hercegovini.

Takođe, akcija je sprovedena s ciljem kontrole kretanja roba, sprečavanja nelegalnog prijevoza u unutrašnjem cestovnom prometu i sankcionisanja počinilaca prekršaja iz Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na cestama u BiH.

Tri od šest uhapšenih osoba se dovode u vezu sa izvršenim krivičnim djelima, dok su tri lica uhapšena zbog narušavanja Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na cestama u BiH.

U okviru akcije izdato je 56 prekršajnih naloga zbog počinjenih prekršaja u saobraćaju, 15 vozača i 4 vozila su isključena iz saobraćaja, u 4 slučaja je pronađena i oduzeta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Ova zajednička policijska akcija predstavlja dobra primjer saradnje između policijskih agencija, te će se i u narednom periodu unapređivati oblici zajedničkog i koordinisanog postupanja, u okviru utvrđenih nadležnosti, kao bi se svim građanima pružila maksimalna lična i imovinska sigurnost, saopšteno je iz MUP-a ZDK.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*