Radnici Gredelj-Revoma imat će zdravstvenu zaštitu

Problem nastao zbog nemogućnosti ovjeravanja zdravstvenih knjižica za 77 radnika „Gredelj-Revom” d.o.o. Dobošnica bit će riješen. Pitanje ovjere zdravstvenih knjižica i ostvarivanja mogućnosti liječenja radnika „Gredelj – Revom” d.o.o Vlada Tuzlanskog kantona razmatrat će sutra u Tuzli.

Vlada Tuzlanskog kantona će omogućiti zdravstvenu zaštitu radnicima kroz već uspostavljeni model kojim je ovo pitanje riješeno za uposlenike privrednih društava „Dita” Tuzla, „Konjuh” Živinice, „Polihem” d.d. u stečaju Tuzla, „Poliolchem” Tuzla i „Resod-guming” Tuzla. Riječ je o aktu koji reguliše utvrđivanje osnovice, stopa i način obračunavanja i uplate doprinosa za obavezno zdravstveno osiguranje na području Tuzlanskog kantona.
U rješavanje problema, pored Vlade Tuzlanskog kantona, uključio se i premijer FBiH Nermin Nikšić. U dopisu koji je uputio Vladi TK premijer Nikšić navodi da je od Vlade Republike Hrvatske, koja je većinski vlasnik ovog privrednog subjekta, tražio da se hitno uključi u problem te otvori razgovore o sudbini ove kompanije te da će Kantonalnu vladu informisati o odgovoru i stavu Vlade Republike Hrvatske.
Premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić rekao je da je problem nastao kao rezultat neznanja te da će radnici „Gredelj-Revom” d.o.o. Dobošnica ubrzo moći ostvariti pravo na zdravstvenu zaštitu.

( RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*