Potpisani Aranžmani za zaštitu tajnih podataka BiH i NATO

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić i direktorica NATO kancelarije za bezbjednost Wendy Bashnan potpisali su Administrativne aranžmane za zaštitu tajnih podataka razmijenjenih između BiH i NATO-a. Aranžmani uspostavljaju zajedničke bezbjednosne principe s ciljem osiguranja zaštite razmijenjenih tajnih podataka.

Ovaj dokument potpisan je u okviru sprovođenja Sporazuma između NATO-a i BiH o bezbjednosti informacija iz 2007. godine.

Kako je saopšteno, na sastanku je istaknuto da NATO savez ostaje posvećen snažnom političkom dijalogu sa Bosnom i Hercegovinom, te nastavlja osiguravati kontinuiranu podršku nastojanjima BiH u sprovođenju reformi.

Prema riječima Mektića, važno je zaštititi i pravovremeno razmjeniti podatke u borbi protiv terorizma, ali i drugim oblicima borbe protiv organizovanog kriminala kao što je trgovina ljudima, narkoticima i cyber kriminala.

Između ostalog, zahvaljujući radu ovog tijela i izvršenim industrijskim provjerama, brojnim firmama iz BiH omogućeno da učestvuju na tenderima izvan BiH, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*