Brain Week 2019. u Tuzli o neuroplastičnosti mozga

U Tuzli će od 11. do 17. marta biti održan “Tuzla Brain Week” – TBW.

Projekat se obilježava u okviru globalne sedmice mozga, te je jedini projekat iz Bosne i Hercegovine koji je do sada svake godine dobijao podršku DANA Fondacije (New York, SAD) i FENS (Federacija europskih neuroznanstvenih društava) kao originalnih začetnika ove inicijative. Ovogodišnji TBW ima  generalnu temu Neuroplastičnost mozga.

Tuzla Brain Week (TBW) je dugogodišnji projekt Studentskog vijeća Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli “MEDICUS”. Ovogodišnji partneri na projektu su i Udruženje studenata medicine u Bosni i Hercegovini – “BoHeMSA”, Lokalni komitet Tuzla; Udruženje studenata elektrotehnike EESTEC, Lokalni komitet Tuzla, IEEE – Studentski ogranak Tuzla, te BH Futures Foundation. Projekat uživa i redovnu podršku Medicinskog fakulteta Tuzla, Univerziteta u Tuzli te Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Svečana ceremonija otvaranja šestog Tuzla Brain Week-a održat će se 11.03.2019. godine sa početkom u 16,00 sati. Registracija učesnika počinje od 15,00 sati.

Nakon same ceremonije biti će održana plenarna predavanja, na kojima će predavači biti prof. dr. Mirjana Vidović iz Klinike za neurologiju UKC Tuzla i prof. dr. Harun Brkić iz Klinike za neurohirurgiju UKC Tuzla.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*