Detalji akcije “Titanium”

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal,privredni kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, SIPA na području Tuzle i Tuzlanskog kantona, provodi akciju kodnog naziva “Titanium“.

Akcija je rezultat višemjesečne temeljite istrage Tužiteljstva BiH protiv osoba osumnjičenih za kaznena djela organiziranog kriminala i krivotvorenja novca.

Na terenu djeluje više desetina policijskih službenika, a cilj akcije je otkrivanje i procesuiranje organizirane kriminalne grupe, čiji pripadnici su više mjeseci, vršili kaznena djela krivotvorenja i puštanja u promet krivotvorenih novčanica valute euro, u apoenima od 500 eura, na području Tuzlanskog kantona i cijele BiH.

U okviru navedenih aktivnosti, vrše se pretresi na devet lokacija, a slobode je lišeno sedam osumnjičenih osoba, koje će u zakonskom roku biti predate postupajućem tužitelju, koji će nakon ispitivanja, donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane, u skladu sa zakonom.

Tužiteljstvo BiH, zajedno s policijskim agencijama u BiH, nastavlja borbu protiv organiziranog kriminala u svim krajevima BiH, saopćeno  je iz Odjela za odnose s javnošću Tužiteljstva BiH.
( Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*