Beograd, 4. februara 2018. - Deo opozicije protestovao je veceras ispred sedista Javnog servisa zbog, kako su istakli, kontinuiranog krsenja zakona i blokade opozicije na javnom servisu. Na protestu predstavnika opozicionih stranaka i pokreta zahtevano da RTS i drugi mediji "postuju zakon i standarde struke i obezbede ravnomernu zastupljenost politickih aktera". FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

Najavljena blokada zgrade RTS-a

Beograd, 4. februara 2018. – Deo opozicije protestovao je veceras ispred sedista Javnog servisa zbog, kako su istakli, kontinuiranog krsenja zakona i blokade opozicije na javnom servisu. Na protestu predstavnika opozicionih stranaka i pokreta zahtevano da RTS i drugi mediji “postuju zakon i standarde struke i obezbede ravnomernu zastupljenost politickih aktera”.

Učesnici protesta “1 od 5 miliona” u Beogradu blokiraće zgradu Radio televizije Srbije na sat vremena, a ta “blokada upozorenja” biće održana pod parolom “Dosta smo mi gledali vas, sada ćete vi nas”.

“Pošto rukovodstvo Javnog servisa ne da istini prostor u informativnom programu, pokazaćemo im mi kako izgleda ‘Dnevnik slobodne Srbije'”, saopštio je organizator.

Okupljanje će početi u 18 časova kod Platoa ispred Filozofskog fakulteta, gde će se obratiti publicista Vladimir Dimitrijević.

Tokom protestne šetnje, kod Terazijske česme obratiće se i glumac Branislav Lečić, a gost “Dnevnika slobodne Srbije” ispred RTS-a biće Vesna Lakićević, radnica “Kolubare” iz Lazarevca, koja je, zbog organizacije protesta u ovoj opštini, premještena na niže plaćeno radno mjesto.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*