Plivači “Slobode” osvojili 9 medalja

U Banja Luci je proteklog vikenda, od 8. do 10. marta održano Zimsko državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u plivanju na velikim bazenima (50 metara). Ukupno je nastupilo 25 klubova sa 304 plivačica i plivača iz cijele Bosne i Hercegovine, a naši takmičari su se izborili za 9 medalja ( tri zlata,četiri srebra i dvije bronze)

Za Plivački klub “Sloboda” je nastupilo 6 takmičara ( 3 djevojčice i 3 dječaka ): Almira Subašić,Melika Kovčić,Nejra Duvnjaković,Almir Subašić,Amar Beširović,Danijel Iličković.

Plivači koji su osvajali medalje su:

-Almira Subašić osvojila je tri zlatne medalje u trkama 50m i 200m delfin i 100m leđno ,a srebro je osvojila na 50m leđno.

-Nejra Duvnjaković osvojila je tri srebra na trkama 50m delfin i prsno i 100m kraul , a bronze je osvajala prsnim stilom i to u dionicama 100m i 200m.

Za Klub finala su plivali Almir Subašić i Danijel Iličković, koji su popravljali svoja vremena .Dok je Amar Beširović prvi put nastupio na državnom prvenstvu.Melika Kovčić se ponovo vratila plivanju i iz kluba joj žele puno uspjeha u daljem radu.

PK“Sloboda“ poziva sve zainteresovane da se učlane u školu plivanja.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*