Britanija bi mogla morati da učestvuje ne evropskim izborima u maju

Britanska premijerka Theresa May upozorila je poslanike da će se London, ukoliko na narednom glasanju ne odobre sporazum o Bregzitu, suočiti sa dužim odgađanjem izlaska iz EU zbog čega bi Britanija morala da učestvuje na izborima za Evropski parlament u maju.

“Ukoliko bi prijedlog bio da se vratimo na početak i pregovaramo o novom sporazumu, to bi značilo mnogo duže produženje perioda predviđenog za izlazak iz EU zbog čega bi skoro sigurno morali da učestvujemo na izborima za Evropski parlament”, navela je May u članku objavljenom u dnevniku “Sunday Telegraph”.

May je pristalicama Brexita dala jasan ultimatum – da ratifikuju Sporazum postignut sa Briselom do samita lidera EU 21. marta ili će se suočiti sa dužim odgađanjem izlaska koja će trajati i nakon 30. juna.

Britanska premijerka je upozorila da će Britanija dužim odgađanjem izlaska iz EU biti primorana da učestvuje u izborima za Evropski parlament krajem maja.

Sporazum koji je May postigla sa EU o Brexitu odbijen je u britanskom parlamentu u dva navrata na glasanjima 15. januara i 12. marta.

Međutim, ona i dalje nastavlja da se bori za svoj plan i očekuje se da će tekst sporazuma treći put predstaviti poslanicima, najvjerovatnije u utorak, 19. marta.

(Srna-Reuters/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*