Zuliću 31, Mulasalihoviću 19 godina zatvora

Svirepo ubistvo Seada Hajdarevića (54) u tuzlanskom prigradskom naselju Bare dobilo je epilog u Kantonalnom sudu u Tuzli, gdje je Fehim Zulić (35) osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 31 godinu, a njegov saučesnik Nerim Mulasalihović (48) na 19 godina zatvora.

Ubistvo Hajdarevića na okrutan način počinjeno je u njegovoj porodičnoj kući 21. novembra 2016. godine, a Zulić i Mulasalihović uhapšeni su u martu 2017. godine, u akciji službenika MUP-a TK.

– Optužnicom Tužilaštva TK Zulić i Mulasalihović se terete da su 21. novembra 2016. godine, sat poslije ponoći, maskirani ušli u kuću Hajdarevića u tuzlanskom naselju Bare, napali ga i zadali mu veći broj udaraca tupim predmetima i šakama u predjelu glave i cijelog tijela, pri čemu je Zulić koristio i dršku pištolja. Potom su ga vezali i nastavili udarati te je Hajdarević preminuo od posljedica povređivanja. Nakon toga su otuđili njegov automobil, odvezli se do obližnjeg naselja i automobil gurnuli u provaliju – navodi Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Zuliću je produžena mjera pritvora, dok se Mulasalihović po pravomoćnoj presudi nalazi na izdržavanju kazne zatvora.

(Dnevni avaz)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*