Tuzlanski Centar za edukaciju i obrazovanje dobitnik priznanja „Stvaratelji za stoljeća“

Centar za edukaciju i obrazovanje dobitnik je nagrade i priznanja za doprinos razvoju preduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi „Stvaratelji za stoljeća“.

Nagradu je dodijelio Međunarodni ekonomski forum na temelju Odluke Međunarodnog komiteta za dodjelu nagrada i priznanja za doprinos razvoju poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi. Nezavisni Međunarodni komitet za dodjelu priznanja i nagrada,  činilo je trinaest članova akademske zajednice iz zemalja bivše Jugoslavije, Austrije, Njemačke i Švajcarske.

Nagradu je primio direktor Centra, Almir Paočić, koji je učestvovao i na Regionalnom summitu poduzetnika, gdje je u okviru teme „Obrazovanje“ predstavio rad i djelovanje organizacije, te  govorio o poslovnim funkcijama i savremenim alatima, u funkciji unaprjeđenja poslovanja.

Tokom izlaganja, gospodin Paočić je posebno istakao značaj umrežavanja poduzetnika u svrhu razmjene znanja i iskustava. „Poduzetnici su pokretači društvenih procesa. Veoma je bitno da radite ono što volite, a uz to i pomognete onima koji žele da pokrenu vlastiti poslovni poduhvat. Izuzeto sam ponosan što su rad i djelovanje Centra za edukaciju i obrazovanje, prepoznati u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi“, riječi su direktora Paočića.

Svečanost dodjele nagrada i priznanja “Stvaratelji za stoljeća” održana je u Dubrovniku, od 22. do 24. marta u prisustvu brojnih zvaničnika; predstavnika akademske zajednice i diplomatskog kora, poduzetnika, predstavnika privrednih komora, ministara, župana, medija i organizacija iz Srednje i Jugoistočne Europe.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*