Zmajevi spremni za Dansku

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine obavila je posljednji trening u KSC Mejdan pred večerašnji duel 2. kola kvalifikacija za EP sa reprezentacijom Danske. Raspoloženje u našem timu, kao i svih predhodnih dana, je odlično, a selektor Dragan Marković umjesto povrijeđenog Karačića odlučio je uvrstiti u sastav juniorskog reprezentativca Bubala.

“Sigurno da imamo šanse da favorizovanim Dancima pomrsimo račune. Znamo da imamo nedostataka, nedostaje nam i Karačić, ali sve to možemo kompenzirati borbenošću i podrškom sa tribina. Očekuje nas teška utakmica, koja će se po meni rješavati u finišu”, kaže Dragan Marković, selektor reprezentacije BiH.

Muhamed Toromanović smatra kako za pobjedu nad Dancima naša reprezentacija mora odigrati fantastičnu utakmicu, možda i najbolju svih vremena. Istih razmišljanja su Vladimir Vranješ, Josip Perić, Nikola Prce…

Tradicija ne ide na ruku reprezentaciji BiH kada je riječ o utakmicama u Mejdanu. Prethodne tri smo izgubili i to od Poljske, Bjelorusije i Češke. Ipak, sa Dancima imamo skor od 1:1, a mnogi prizivaju 2001. godinu kada smo u Zetri pobjedili Vikinge sa gol razlike.

Utakmica Bosne i Hercegovine i Danske igra se večeras od 20.15, a očekuje se da u tuzlanskoj dvorani Mejdan bude najmanje 5.000 navijača.

(Klix.ba)

3 0 komentara

  1. Yay google is my world beater aided me to find this
    great internet site! Lista escape room

  2. Real superb information can be found on weblog.!

  3. I really like reading an article that will make men and women think. Also, thanks for permitting me to comment.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*