Imamović: Pozivam sve u SDP-u da članstvo izabere novo rukovodstvo

Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, u svome intervjuu u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića, na Face TV, kritički je govorio o trenutnom stanju u SDP-u i šta treba da se radi. Bacio je rukavicu svim svojim stranačkim kolegama, objavio da će i on biti kandidat za predsjednika i pozvao ih na direktne izbore za novo rukovodstvo SDP-a.

Jasmin imamović,gradonačelnik Tuzle i jedan od rijetkih istinskih autoriteta u SDP-u; u iscrpnom intervjuu  je elaborirao svoje zalaganje za unutrašnju demokratizaciju partije i pojasnio šta to zapravo znači. Govorio je slabostima SDP-a u proteklim godinama, a koje on označava kao autoritarni period vladavine Zlatka Lagumdžije. Za njega prijedlog da svi članovi stranke biraju budućeg predsjednika nema alternative, a članstvo bi trebalo da odlučuje i o drugim strateški važnim pitanjima za ovu političku stranku.

„Neću biti kandidat za  privremenog predsjednika. Ali, ako pormjenimo Statut i bude dobra atmosfera, borit ću se za mjesto predsjednika na redovnom kongresu. Ja sam navikao da se takmičim na direktnim izborima i uvijek sam do sada te bitke dobivao. A zašto ne bi i Bogić Bogičević bio kandidat za predsjednika? Ili, recimo Nijaz Skederagić, Ante Domazet ili Nermin Nikšić i mnogi drugi? Ko god bude izabran na demokratskim izborima, bit će to dobro za SDP ali i za BiH kao državu.

Objasnio je i svoj sukob sa Lagumdžijom na sjednici Predsjedništva SDP-a:

–   Jesam reagirao burno. Pretjerao sam jer sam izjavio kako Lagumdžija ne treba više nikome i nikada da se ponovi i uporedio to sa Srebrenicom. A rekao sam to u ljutnji jer je on kritikovao SDP u Tuzli. A ja sam jedan od čuvara Tuzle i njen gradočelnik, a Tuzla je danas i dalje srce socijaldemokratije u BiH.

Imamović kaže i da su Denis Bećirević i Slaviša Šućur ljudi bez mrlje i da su dobri kandidati. Na pitanje da li je Hamdija Lipovča dobar kandidat, Imamović odgovor je bio kratak:

-Ne!

Zanimljivo je da je na telefonskom glasanju publike FACE TV najviše glasova kao mogući predsjednik SDP-a dobio upravo Jasmin Imamović. TV intervju tuzlanskog gradonačelnika, smatraju simpatizeri SDP-a, jedan je od onih koje bi čitavo članstvo ove partije moralo pogledati.

(Depo.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*