Zasijedala Vlada TK

U sjeni protesta radnika Aide, održana je i sjednica Vlade TK.  Na press konferenciji koja je održana povodom ove sjednice, novinarima se obratio ministar finansija, Miralem Nuhanović. Iz resora ovog Ministarstva Vlada je razmatrala tri tačke-Konačan izvještaj o izvršenoj reviziji finansijskij izvještaja  Budžeta TK, Odluku o usmjeravanju neplanirane donacije u Budžet TK  za 2014. Godinu, kao i Odluku o unutrašnjoj preraspodjeli rashoda  u ovogodišnjem Budžetu.

Ured za reviziju institucija u  FBiH uradio je reviziju Budžeta u 2013. Godini, i mišljenje ovog Ureda o Budžetu je – sa rezervom. Ministar finansija u Vladi TK, Miralem Nuhanović naveo je razloge zbog kojih je to tako. Na sjednici je dogovoreno da svako ministarstvo napravi program mjera za otklanjanje nepravilnosti i u roku od 10 dana dostavi internoj reviziji.

Ministarstvo obrazovanja odobrilo je 2 500 KM Srednjoj ekonomsko-trgovinskoj školi, a Ministarstvo finansija je predložilo da se to i usvoji. Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta obratilo se Ministarstvu finansija sa zahtjevom  za unutrašnju preraspodjelu rashoda budžetskih korisnika iz njihove nadležnosti u iznosu od 92 hiljade i 500 KM. Ministarstvo finansija je prihvatilo ovaj prijedlog.

Ministar Nuhanović istakao je još i to da je akumulirani deficit za 2013. Godinu bio  99 miliona 360 hiljada KM, dok planirani deficit za ovu godinu će iznositi 45 do 50 miliona KM.

(RTV7)

Jedan komentar

  1. Miralem je najveci hostapler koji postoji… njega bi trebalo protjerati na goli otok

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*