U Sarajevu regionalna konferencija o poplavama u jugoistočnoj Evropi

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine, Misija OSCE-a u BiH, Ured UNDP-a u BiH i Centar za sigurnosnu saradnju (RACVIAC) organiziraju regionalnu konferenciju “Poplave u jugoistočnoj Evropi – Naučene lekcije i dalji koraci”, koja će biti održana 5. i 6. novembra u Sarajevu.

Konferencija će okupiti oko 90 relevantnih predstavnika vlasti i stručnih institucija kako bi podijelili iskustva tokom poplava i ublažavanju njihovih posljedica, identificirali naučene lekcije i razgovarali o potencijalnim rješenjima i daljim koracima ka smanjenju posljedica poplava boljom pripravnosti i organizacijom bolje zaštite.

Pored predstavnika ključnih ministarstava iz BiH, civilne zaštite, agencija nadležnih za riječne slivove, vodoprivrednih agencija, hidrometeoroloških zavoda, načelnika općina pogođenih nedavnim poplavama, predstavnika univerziteta, nevladinih i međunarodnih organizacija učestvovat će i predstavnici ključnih institucija iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije Makedonije i Albanije, najavljeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*