U naredna četiri dana oblačno i kišovito

U Hercegovini, zapadnim i djelomično u centralnim područjima Bosne danas će biti pretežno oblačno vrijeme.

Lokalnih pljuskova će biti u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. U ostalim dijelovima zemlje sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Krajem dana se očekuje jače naoblačenje sa zapada. Vjetar će biti umjeren i jak južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 15 i 22 stepena.

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u drugoj polovini dana. Glavnina padavina u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne, gdje se očekuje 30 do 60 litara kiše po metru kvadratnom. Vjetar će biti umjeren i jak južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između 10 i 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će između 15 i 22 stepena.

U petak će biti oblačno. Više padavina očekuje se tokom dana u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne, gdje se očekuje 20 do 40 litara kiše po metru kvadratnom. U većem dijelu Bosne kiša se očekuje samo u jutarnjim satima, a tokom dana rijetko može pasti malo kiše. Vjetar će biti umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se između 10 i 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 20.

U subotu u Bosni i Hercegovini će biti oblačno, lokalno uz malo kiše. Više padavina se očekuje prijepodne u istočnim i sjeveroistočnim područjima. Vjetar će biti slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se između 9 i 15. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 18 stepeni, a na jugu Hercegovine od 17 do 21.

U nedjelju se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. Vjetar će biti slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se između 6 i 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će između 14 i 19 stepnei, saopćeno je iz

Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*