PSBiH: Poslanici o migrantima i neimenovanju članova Delegacije u PSVE

Za danas je zakazana hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Na dnevnom redu je informacija Vijeća ministara o kontroli i upravljanju prilivom masovnog broja migranata i izbjeglica sa osvrtom na aktuelnu sigurnosnu i humanitarnu situaciju na području Unsko-sanskog kantona (USK).

Druga tačka dnevnog reda je informacija Kolegija Predstavničkog doma o razlozima neimenovanja članova Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) i mogućim posljedicama.

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac izjavio je jučer da poslanici te stranke neće prisustvovati današnjoj hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

On je nakon sastanka delegacija SNSD-a i SDA u Sarajevu, rekao da je stav SNSD-a da oba doma Parlamenta Bosne i Hercegovine nemaju šta da rade dok ne bude formiran novi saziv Vijeća ministara.

“Smatram da je to jedna vrsta avanture, sjednica nije dobro pripremljena i materijali nisu adekvatni. Ne postoji još informacija Vijeća ministara o migrantskoj krizi i još nije dostavljena u Parlament”, pojasnio je Košarac.
On je rekao da je nesmotreno formulisana i druga tačka hitne sjednice jer je posao Zajedničkog kolegija oba doma da obavijesti poslanike zbog čega nije formirana delegacija pri Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope.

Sazivanje hitne sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine tražili su poslanici SDP-a, Naše stranke, SBB-a i A-SDA.

Početak sjednice  zakazan je u 11 sati.

BHRT

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*