Bokserski radnici sa TK digli glas protiv BSBiH

Predstavnici nekoliko bokserskih klubova sa područja Tuzlanskog kantona, održalo je danas press konferenciju na kojoj su upozorili, kako tvrde, alarmantno stanje u ovom sportu u Bosni i Hercegovini.

Tuzlanski kanton i Tuzla su nekada bili nosioci u ovom sportu u našoj zemlji, a danas su na niskim granama. Kako je rečeno ovom prilikom, posljednje dvije godine Bokserski savez je u blokadi, reprezentativci se biraju prema ličnim interesima pojedinaca, i nastupaju o svom trošku. Kako tvrdi Zaim Numanović, predsjednik Bokserskog saveza FBiH i KBS „Banovići“, račun Saveza je blokiran već deset godina, a oni koji su krivi za ovakvo stanje i dalje su na funkcijama.

Održana Skupština u Zenici nije imala kvorum, jer od 30 delegata, učestvovalo je devet klubova iz FBiH i tri iz RS. Međutim kako je kazano ovom prilikom, delegate su zvali telefonom kako bi glasali onako kako je organizatorima odgovaralo. Pored ovoga istakli su na press konferenciji, da je u Zenici održana Premijer liga koja je neregularna. Naime, Takmičarska komisija BSBiH nije dala saglasnost, a učestvovala su samo četiri kluba. Pored ovoga, kazao je Numanović, dozvoljen je nastup neregistrovanim bokserima, što je moglo dovesti do tragičnih posljedica.

O svemu ovome je obavješten Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, i Ministarstvo civilnih poslova BiH sa kojima su dogovorili i sastanak.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*