Sutra u BiH dan žalosti zbog pogibije uposlenica OŠ, “Kovačići”

Vijeće ministara BiH na današnjoj telefonskoj sjednici donijelo je Odluku da se utorak, 16. april, proglasi Danom žalosti u BiH, zbog tragične smrti četiri zaposlenice OŠ “Kovačići” u Sarajevu.

– Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama institucija BiH, saopćeno je.

U organizaciji Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo sutra će biti održana komemorativna sjednica, povodom tragične pogibije četiri uposlenice JU Osnovne Škole “Kovačići” Mine Kadrić, Lejle Sadiković, Merime Balkić i Almine Ćorović.

Sjednica će biti održana u sali općine Centar, s počekom u 11.00 sati.
Zbog tragedije i velikog gubitka ne samo za porodice stradalih, nego za cjelokupnu obrazovnu zajednicu i čitavo društvo, Vlada Kantona Sarajevo je sutrašnji dan, 16. april, proglasila Danom žalosti na području Kantona Sarajevo. Isto je učinila i Vlada Federacije BiH.

Podsjećamo, žene su poginule kada su automobilom sletjele u kanjon Miljacke u Bulozima, nedaleko od Sarajeva. Njihova tijela su izvučena u petak poslije podne, a tačan uzrok nesreće se još utvrđuje.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*