Konačni rezultati Opštih izbora u ponedjeljak ili utorak

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH mogla bi u ponedjeljak, dan prije zakonom predviđenog roka, potvrditi i objaviti konačne rezultate oktobarskih opštih izbora, najavio je danas u Sarajevu predsjednik Komisije Stjepan Mikić.

Na sjednici CIK-a Mikić je rekao da je Sudu BiH stiglo 35 žalbi političkih subjekata na odluke Komisije.

“Do sada su riješene 33 žalbe i sve su odbijene. Ostalo je da budu riješene još dvije, pretpostavljamo tokom dana”, dodao je Mikić u izjavi za Srnu.

Prema njegovim riječima, ukoliko Sud BiH i u ova dva slučaja riješi u korist CIK-a, izborni rezultati biće potvrđeni i objavljeni u ponedjeljak.

“Ukoliko Sud riješi tako da ovi slučajevi budu vraćeni CIK-u na ponovno odlučivanje ili sa uputstvima šta činiti po tim žalbama, onda će izborni rezultati biti potvrđeni i objavljeni u utorak”, istakao je Mikić.

Predsjednik CIK-a je konstatovao da će bez obzira da li će konačni izborni rezultati biti objavljeni u ponedjeljak ili utorak biti ispoštovan zakonom predviđeni rok od 30 dana od održavanja izbora.

CIK je danas uvažio žalbe opštinskih odbora SDA i SDP-a BiH na odluku Opštinske izborne komisije Bihać kojom su kažnjeni za oglašavanje u vrijeme predizborne tišine i ovaj predmet vratio Opštinskoj izbornoj komisiji na ponovno odlučivanje.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*