Sloboda nakon preokreta srušila Sarajevo na Tušnju

Derbi meč 27. kola Premijer lige BiH između Slobode i Sarajeva igran na stadionu Tušanj pripao je domaćem timu rezultatom 2:1, i to nakon rezultatskog preokreta. Sarajlije će svakako nakon današnjeg susreta osluškivati i šta se dešava na Pecari u Širokom Brijegu gdje igra njihov prvi pratilac Zrinjski.

Prva uzbuđenja zabilježili smo tek nakon dvadesetak minuta ispitovanja snaga. Prijetili su Čivić na jednoj i Velkoski na drugoj strani. Promjena nije bilo. Nakon pola sata igre semafor je ipak pokrenut. Amar Rahmanović pogodio je protiv svog bivšeg kluba za muk na tuzlanskom stadionu. Bio je to ujedno i rezultat prvog dijela.

Nastavak donosi nešto bolju Slobodu, a kao plod takve igre uslijedio je izjednačujući pogodak. Raspoloženi Ćivić bio je strijelac za 1:1. Do kraja je Sarajevo imalo više od igre, međutim nije uspjelo postići i drugi gol. Kazna za sve uslijedila je u samom finišu. Smajić je pogodio za 2:1 i veliku pobjedu Slobode.

FK Sloboda: Vukliš, Adžem, Husejinović, Baraban, Smajić, Ivetić, Beganović, Vidović, Čivić, Hadžanović i Ignjatović.

FK Sarajevo: Kovačević, Stanojević, Lazić, Hebibović, Ahmetović, Rahmanović, Velkoski, Kapić, Mujakić, Halilović i Tatar.

(sportske.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*