Vijeće ministara BiH o problemima u sektoru mljekarstva

Vijeće ministara BiH danas je na sjednici u Sarajevu primilo na znanje Informaciju Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa o stanju i problemima u sektoru mljekarstva u Bosni i Hercegovini.

Uzimajući u obzir složenost situacije u mljekarskom sektoru u BiH, kao i činjenicu da njihovo rješavanje zahtijeva koordinirano djelovanje različitih institucija u BiH, Generalno tajništvo Vijeća ministara BiH zaduženo je da za utorak, 11. studenoga ove godine, sazove sastanak na kojem će sudjelovati predstavnici Vijeća ministara BiH i entitetskih vlada, a na kojem će se razgovarati o problemu u sektoru mljekarstva.

Na sastanak će biti pozvani predsjedatelj Vijeća ministara BiH, državni ministri vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, financija i trezora, vanjskih poslova, te entitetski premijeri i ministri zaduženi za poljoprivredu u Federaciji BiH i Republici Srpskoj, kao i direktori Uprave za neizravno oporezivanje, Ureda za veterinarstvo i Direkcije za europske integracije BiH, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*