Počinje škola pčelarstva u Tuzli

Pčelarsko društvo „Nektar“ iz Tuzle organizuje besplatnu Školu pčelarstva za pčelare početnike. Škola je počela sa radom danas, a trajat će do 6.januara 2015.godine.

Škola pčelarstva se organizuje svake godine kada se za to stvori potreba, i bude dovoljno onih koji se žele baviti ovim hobijem. Kako je gostujući u našem jutarnjem programu Jutro u 7 kazao Ismet Hasanović, predsjednik Pčelarskog društva „Nektar“, škola je pravi test za nekoga ko želi da se bavi pčelarstvom. Kroz ovaj program polaznici imaju priliku da se educiraju, i sami odluče da li je pčelarstvo za njih, i u kojem kapacitetu se žele baviti, kao hobi ili više od toga.

Interes polaznika je zadovoljavajući, a jedan od osnovnih uslova za pohađanje škole, kao i za bavljenje pčelarstvom, je da osoba nije alergična na ubod pčele. Prostori Bosne i Hercegovine su pogodni za bavljenje pčelarstvo, s toga iz „Nektara“ pozivaju sve zainteresovane da se priključe radu društva. Kako su kazali početna ulaganja nisu velika, a ukoliko vam pčelarstvo ne bude samo hobi, od njega se može pristojno živjeti.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*