Grad Tuzla objavio Rang listu korisnika novčanih sredstava Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima

Grad Tuzla objavio je Rang listu korisnika novčanih sredstava Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima, vlasnicima uništenih stambenih zgrada prirodnom nesrećom, a koji posjeduju odobrenje za građenje na području Grada Tuzla.

Pravo na novčanu pomoć ostvarilo je ukupno 507 korisnika. Pojedinačni iznos novčane pomoći koji će biti dodijeljen korisnicima određen je na način što se ukupni iznos sredstava namijenjenih u Budžetu Grada Tuzla za novčanu pomoć za uništene i oštećene stambene zgrade  od 1 milion 472 hiljada 861 KM podijelio sa ukupnim brojem bodova svih korisnika koji ispunjavaju uslove iz Javnog konkursa  čime se dobila vrijednost jednog boda u iznosu od 135,80KM a zatim se vrijednost jednog boda pomnožila sa brojem bodova koji je ostvario učesnik konkursa.

Komisija koja je vršila bodovanje odbacila je 246 prijava kao neosnovane i nepotpune. Ova Rang lista će biti objavljena na oglasnoj tabli Grada Tuzla, oglasnim tablama mjesnih zajednica, web stranici Grada Tuzla ( www.tuzla.ba) a biće dostavljena i svim učesnicima Javnog konkursa.

Rang lista nije konačna i protiv nje svaki učesnik Javnog konkursa može u roku od tri dana od dana prijema iste, podnijeti prigovor Drugostepenoj komisiji za rješavanje po prigovoru.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*