Počela montaža klizališta, zimska ‘ludnica’ kreće 1. decembra 2014.

Nakon završene ljetne sezone u kojoj se zbog katastrofalnih vremenskih uslova „Panonika“ ne može pohvaliti uspjehom, na Trgu slobode u Tuzli ova firma počela je sa radovima na montaži podloge za klizalište, koje već dugi niz godina željno očekuju brojni Tuzlaci.

Klizalište u Tuzli je jedino u Tuzlanskom kantonu i kao takvo jedini vid zimske zabave kako za najmlađe tako i za starije ljubitelje zanimacije na ledenoj podlozi građane.

-Ove godine ukoliko to vremenski uvjeti budu dopuštali planiran je nešto raniji početak rada klizališta, tačnije, prvi decembar. Pod povoljnim vremenskim uvjetima za klizalište podrazumijeva se vrijeme bez padavina (najviše kiše), te temperature ispod 10 stepeni celzijusa. Lokacija Klizališta je ista kao i zadnjih godina, a to je centar grada Trg slobode-kazao je Maid Porobić, direktor JKP „Panonika“ Tuzla.

Cijene korištenja Klizališta ostaju nepromijenjene u odnosu na prošle godine i iznosit će:

Cijena klizanja / radni dani u sedmici

Jedan sat klizanja sa iznajmljenim klizaljkama 3 KM
Jedan sat klizanja sa vlastitim klizaljkama 2 KM

Cijena klizanja / vikend (subota i nedjelja)

Jedan sat klizanja sa iznajmljenim klizaljkama 5 KM
Jedan sat klizanja sa vlastitim klizaljkama 3 KM

Kao i svake godine i ove je planiran bogat zabavni program, a to su Božić na ledu, Dječija nova godina, škola osnova klizanja, „Ice Battle“ igre bez granica, maskenbal ”Klizibal”, DJ disco i druge itd

(RTV7 / Bportal.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*