MAG organizovao okupljanje građana na Trgu slobode

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma, Mirovna aktivistička grupa je na Trgu slobode, organizovala mirno okupljanje građana.

Prisutni su ovom prilikom željeli ukazati na činjenicu, da zaboravljanjem prošlosti, može se očekivati još veća posljedica u budućnosti. Podsjećajući na činjenice iz Drugog svjetskog rata Ramiz Berbić mirovni aktivista iz Tuzle je kazao, da su četnici i ustaše tada bile na strani fašista čineci razna zlodjela.

„Početkom rata 1992.-1995.godina, postojala je ponovna identifikacija sa ustašama i četnicima, i pod tim oznakama su vodile rat s ciljem dobijanja velikih Hrvatske i Srbije ugrožavajući narod. Iste metode mučenja, zatvaranja i ubijanja iz Drugog svjetskog rata, primjenjivane su i u ratu 1992.-1995.godina“, kazao je Berbić.

Prema riječima Berbića, treba ukazati na šutnju međunarodne zajednice, ali i građana Bosne i Hercegovine. Želja organizatora je upravo buđenje svijesti kako bi se oduprijeli fašizmu, jer isticanje jedne nacije dovodi do propadanja civilizacije.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*