Želi obuči dres Zmajeva: Nakon Sikiraša, još jedan bh. košarkaš prijavljen za NBA draft

Već su poznata imena više od 200 košarkaša koji su se prijavili na ovogodišnji NBA draft, a svi oni imaju rok do 29. maja da povuku svoje prijavnice ukoliko ipak žele ostati u svojim aktuelnim klubovima izvan SAD ili američkim koledžima.

Od država iz regiona, Srbija će imati pet igrača na ovogodišnjem NBA draftu, Hrvatska će imati četiri, a Crna Gora dva igrača. Predstavnik BiH će biti Njegoš Sikiraš, košarkaš Fuenlabradea na posudbi u Tormesu koji je ugovorom vezan do 2022. godine. Naravno, ovdje ne računamo Dalibora Ilića (rođenog u Višegradu), košarkaša Igokee koji je nastupa za mlađe selekcije Srbije.

No, pored Sikiraša na draftu će ipak biti još jedan igrač sa zastavicom BiH iza svog imena. Riječ je o Samiru Šehiću, koji nastupa za univerzitetsku ekipu u Tulane Green Wave u NCAA ligi (trener je bivši NBA košarkaš Mike Dunleavy). Prosječno je ove sezone bilježio 12,3 poena i 7,7 skokova.

Igra na poziciji visokog krila, a rođen je u teksaškom gradiću Sajpres. Njegov otac Jasmin (porijeklom iz Zavidovića) bio je reprezentativac BiH u bacanju koplja, a Samir je u nekoliko navrata izjavio kako mu je velika želja obuči dres Zmajeva te je već po tom pitanju uspostavljen kontakt sa ljudima iz Košarkaškog saveza BiH. Imao je priliku upoznati Jusufa Nurkića, a nada se da će jednog dana igrati protiv centra Portlanda u najjačoj ligi svijeta.

Podsjećamo, BiH je prošle godine predstavljao Džanana Musa koji je kao 29. pick prve runde NBA drafta izabran od ekipe Brooklyn Netsa.

(scsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*