Povećanje plata i poboljšanje uslova rada – ciljevi Saveza sindikata RS

Sjednica Predsjedništva Saveza sindikata Republike Srpske, na kojoj će predsjednici granskih sindikata zauzeti stav u vezi sa dogovorenim tekstom opšteg kolektivnog ugovora, trebalo bi da bude održana danas u Gradišci.

Prema riječima predsjednika Saveza sindikata Ranke Mišić, sve te aktivnosti fokusirane su na povećanje plata i poboljšanje uslova rada.

“Cilj je povećanje najniže plate na 500 KM do 1. jula, kao i izmirenje određenih zakonskih rješenja koji su dio Memoranduma koji smo potpisali sa Vladom RS”, istakla je Mišić.

Kako je najavljeno, sjednici će osim Predsjedništva, prisustvovati ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Duško Milunović i entitetski ministar energetike i rudarstva Petar Đokić.

Povodom obilježavanja 1. maja – Međunarodnog praznika rada, Savez sindikata Republike Srpske juče je organizovao manifestaciono okupljanje sindikalnih predstavnika.

Cilj okupljanja bio je da se pošalju jasne poruke poslodavcima i Vladi, kako je opotrebno povećati plate i poboljšati uslove rada da bi se smanjio odliv radno aktivnog stanovništva.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*