Tužan kraj za Ikera Casillasa!

Legendarni španski golman Iker Casillas doživio je jučer srčani udar na treningu Porta.

Iskusnom 37-godišnjem čuvaru mreže je iznenada pozlilo na treningu. Hitno je prebačen u bolnicu, napravljena je brza intervencija i Casillas se sada osjeća mnogo bolje.

Poruke podrške legendarnom golmanu dolaze sa svih strana. Dokaz je to kako je Casillas itekako omiljen u svijetu fudbala, ali nažalost će nakon srčanog udara morati da završi karijeru.

To mu sasvim sigurno nije bilo u planu. Nedavno je produžio saradnju sa portugalskim velikanom do 2020. godine, ali nažalost, nikada ga više nećemo gledati među stativama.

Ugledni španski kardiolog i nekadašnji košarkaš Reala Juan Antonio Corbalan je objasnio da nema šanse da Iker ikada više nastupi.

“Iker neće biti u mogućnosti da se bavi profesionalnim sportom nakon što je doživio infarkt miokarda. Ne može se igrati fudbal sa stentom koji mu je ugrađen. Moći će da vodi normalan život, ali za njega je karijera završena”, rekao je doktor Corbalan za špansku nacionalnu televiziju (TVE).

Casillas će tako karijeru završiti nakon 20 godina. Nije sigurno ovo način na kakav je želio da ode, ali za njega je to u ovom trenutku jedini put.

Njegova karijera će itekako biti upamćena. Debitovao je za prvi tim Reala 1999. godine kao tinejdžer i od tada, pa do 2015. godine kada je otišao iz kraljevskog kluba, rijetko je ko mogao da ga zamijeni na golu.

U karijeri je osvojio apsolutno sve, kako sa Realom, tako i sa reprezentacijom Španije i bez dileme je jedan od najboljih golmana koji su se ikad pojavili.

(sportsport.ba/RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*