Gradi se 12 domova za romske porodice

U naselju Kiseljak, mjesnoj zajednici na području Grada Tuzla, u toku su radovi na sanaciji i izgradnji 12 objekata za romske porodice.

Radovi se izvode u okviru projekta poboljšanja uslova za život u romskim zajednicama, pri čemu je, u ovim aktivnostima, stavljen poseban akcent na stambeno zbrinjavanje.

U toku projektnih aktivnosti izvršit će se sanacija pet stambenih objekata u kojima su živjele višečlane porodice u neadekvatnim uslovima, bez kupatila, izgrađenog pokrova ili nedovršenim i nefunkcionalnim objektima, navodi se u saopćenju ove organizacije.

Predviđena je i izgradnja novih sedam porodičnih stambenih objekata čiji će vlasnici biti domicilni kiseljački mladi bračni parovi u romskoj zajednici bez riješenog stambenog pitanja.

Projekt se realizira sredstvima Evropske unije, a implementira ga nevladina organizacija Hilsfwerk uz asistenciju i podršku vlasti Grada Tuzla.

Posebnu podršku stambenom zbrinjavanju Roma u Kiseljaku daje gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, koji je aktivirao svu potrebnu administraciju neophodnu u realizaciji projektnih aktivnosti, saopćeno je iz UG “Evropski put Roma”

(Klix.ba)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.