Projekat Koridor Vc – obilaznica Doboj: Potpis ugovora s EBRD-om vrijedan 210 miliona eura

Danas će biti potpisan Ugovor o zajmu (Projekat Koridor Vc – obilaznica Doboj)  između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u vrijednosti 210 miliona eura.

Potpisinici su predsjednik Evropske banke za obnovu i razvoj Suma Čakrabarti i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda.

Ranije je premijer Denis Zvizdić govorio o ovom projektu i koliko su ponosni što su postigli sporazum s EBRD-om o finansiranju nove dionice na Koridoru 5c – Dobojske zaobilaznice u iznosu 210 miliona eura.

„Naravno, tu su mogućnosti ulaganja i u izgradnju željezničke infrastrukture, kao i unapređenje i modernizaciju naših aerodroma te uvođenje novih aviolinija, posebno u našem regionu, koji bi doprinijeli boljoj povezanosti naših privrednika.

Važno je spomenuti i plinsku infrastrukturu i naše namjere da izvršimo diverzifikaciju snabdijevanja prirodnim plinom – i sa istoka, ali i sa zapada i to vezom s Hrvatskom. Vrijednost investicije je 100 miliona eura i očekujemo zainteresirane partnere i za taj projekt”, naglasio je Zvizdić.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*