U Tuzli danas počinju 21. Tuzlanski pozorišni dani

Tuzlanska publika će od 11. do 20. novembra u Narodnom pozorištu Tuzla u okviru 21. Tuzlanskih pozorišnih dana imati priliku pogledati deset predstava.

Na repertoaru će se naći: Ožalošćena porodica (Šabačko pozorište), Hotel „Slobodan promet“ (Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku), zatim dječija baletna predstava Mali maslačak (OMŠ „Mladen Pozajić“ Sarajevo), Dobar, loš i zao krakati (Hrvatsko kazlašte Pečuh), inače baletna komedija sa divljeg zapada s glazbenim motivima Ennia Morriconea, te Gospođa ministarka (Satiričko kazalište „Kerempuh“ Zagreb).

Tuzlanska publika moći će pogledati i predstave Ujež (Srpsko narodno pozorište Novi Sad), Gluha svadba (Bosansko narodno pozorište Zenica), Ćup (Kazalište Virovitica i GK „Joza Ivakić“ Vinkovci), Snježna kraljica (Kazalište Virovitica), kao i Balkanski špijun u Sarajevu (Narodno pozorište Sarajevo).

Predstavama “Ožalošćena porodica”, “Gospođa ministarka” i “Ujež” obilježava se 150 godina od rođenja Branislava Nušića, a predstavom “Hotel Slobodan promet” odaje se poštovanje režiseru Sulejmanu Kupusoviću, koji je dao puni doprinos kako samim Danima tako i tuzlanskom pozorištu.

Sve predstave odigrat će se u Narodnom pozorištu osim “Gospođe ministarke” čija je gostovanje zakazano u Bosanskom kulturnom centru Tuzla.

Pokrovitelji ove kulturne manifestacije su Federalno ministarstvo kulture i sporta, Vlada Tuzlanskog kantona i Grad Tuzla.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*