SIPA: U toku akcija hapšenja 11 osoba, više od 100 inspektora na terenu

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) započeli su jutros aktivnosti u okviru nastavka akcije kodnog naziva „Damask“, koja se izvodi na širem području BiH.

U toku su lišenja slobode i pretresi objekata na više lokacija na području Sarajeva, Zenice, Kaknja, Maglaja i Živinica s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

U ovom trenutku stavljeno je pod kontrolu 11 osumnjičenih osoba i vrše se pretresi i pregledi objekata na više lokacija.

Akcija je rezultat višegodišnje složene kriminalističke istrage kojom je bio obuhvaćen veći broj osoba koje se dovode u vezu sa terorističkim aktivnostima.

Nakon utvrđivanja potrebnih činjenica i potvrđivanja osnova sumnje, na prijedlog Državne agencije za istrage i zaštitu, Sud BiH i Tužilaštvo BiH izdali su naredbe za pretrese i lišenja slobode koja se danas realiziraju.

U akciji učestvuje preko 100 policijskih službenika, a izvodi se u saradnji sa pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, MUP-a Tuzlanskog kantona i MUP-a Kantona Sarajevo.

Više detalja o akciji bit će saopćeno tokom dana.

(SIPA/RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*