Vrijedna donacija knjiga iz građanskog obrazovanja za poplavljene škole

Danas je u Pedagoškom zavodu Tuzlanskog kantona, uručena donacija  udžbenika i didaktičko-metodičkog materijala, za nastavu građanskog obrazovanja. Knjige su namjenjene školskim bibliotekama koje su nastradale u poplavama, u školskoj 2013./2014. godini.

Ovu vrijednu donaciju obezbjedila je Američka ambasada u Sarajevu, u saradnji sa Obrazovnim centrom za demokratiju i ljudska prava CIVITAS, koji su od 90-ih godina, kada je u Bosni i Hercegovini uvedeno građansko obrazovanje, u osnovne i srednje škole donirali oko million udžbenika.

Kako je kazala Ivana Kešić, program menadžer CIVITASA, posljednja donacija je došla u vrijeme poplava, te je i namjenjena školama i bibliotekama stradalim od ove elementarne nepogode. Ovom prilikom je donirano 880 udžbenika za osnovne i 300 za srednje škole, za predmet Osnova demokratije i ljudskih prava, te 880 primjeraka didaktičko-metodičkog materijala za nastavnike

Svi udžbenici su donirani Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, koji će ih dalje distribuirati školama. Kada je riječ o kompletnoj donaciji na nivou Bosne i Hercegovine, Američka ambasada je uložila oko 70.000 KM, za šta je nabavljeno 23.000 udžbenika.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*