Sky Sport Italia saznaje: Džeko i Inter postigli dogovor, Dijamant napušta Romu

Ovaj mediji javlja da je sklopljen dogovor između igrača i kluba te da je ostalo samo da se dva kluba međusobno dogovore oko visine obeštećenja koje će biti uplaćeno na račun Rome. Prema informacijama iz Italije, Roma za usluge Džeke traži između 15 i 20 miliona eura s obzirom na to da mu ugovor ističe 2020. godine.

Džeko je 2015. godine stigao u Romu iz Manchester Cityja, a posljednju utakmicu u dresu Vučice, ukoliko je tačno da je dogovorio transfer u Inter, odigrat će u nedjelju na Olimpicu protiv Parme.

Inter će u narednoj sezoni vjerovatno trenirati Antonio Conte koji ima izuzetno visoko mišljenje o Džeki i želio ga je dovesti u Chelsea na zimu 2018. godine, no dogovor je tada u posljednji trenutak propao i Plavci su doveli Oliviera Girouda iz Arsenala.

Sada je situacija oko Džeke puno jednostavnija s obzirom na to da mu ugovor ističe za godinu dana, a čelnici Rome nisu spremni ponuditi Dijamantu novi dugoročni ugovor. Pored Džeke, od Rome će se sutra oprostiti i legendarni Daniele De Rossi kojem čelnici također nisu ponudili novi ugovor.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*