Bandić može iz Remetinca uz milionsku kauciju

Istražni sudija zagrebačkog Županijskog suda u četvrtak je prihvatio kaucije koje su za odbranu sa slobode ponudili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i njegovi suosumnjičenici u aferi Agram koji se i dalje nalaze u Remetincu.

Uskokova tužiteljica Ksenija Krizman kazala je nakon ročišta da je istražni sudija Zdenko Posavec prihvatio Uskokov prijedlog da se osumnjičenicima odredi istražni zatvor, ali je ostavio mogućnost da se svi brane sa slobode uz položene kaucije koje su veće nego ranije.

“Također zabranio im je i kontakt sa svjedocima, ali i obavljanje profesionalne djelatnosti”, kazala je tužiteljica, pojašnjavajući da u Bandićevom slučaju to znači da, ukoliko izađe iz Remetinca, neće moći obavljati dužnost gradonačelnika.

Bandiću je, kako se neslužbeno doznaje, za izlazak iz Remetinca prihvaćena kaucija od oko 15 miliona kuna u nekretninama njegovih prijatelja, što je najveća ponuda za odbranu sa slobode nakon 12,4 miliona kuna koje su u nekretninama založili prijatelji bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera.

Novo ročište počelo je iza 13 sati, a zakazano je nakon što je izvanraspravno vijeće Županijskog suda u srijedu ukinulo prošlosedmičnu odluku istražnog sudije da prihvati kaucije u rasponu od 100.000 do 4,5 miliona kuna za sve osumnjičene u aferi Agram, kojima ranije nije omogućeno da se tokom istrage brane sa slobode, osim za gradonačelnika Bandića, kojem je ponovno određen istražni zatvor zbog opasnosti da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke i ponoviti nedjela za koja ga tereti Uskok.

Od osumnjičenih u aferi Agram iz Remetinca su prvi izašli zamjenik Bandićevog ureda Miro Laco, suvlasnik CIOS-a Petar Pripuz i direktor Službe za nabavu Zagrebačkog holdinga Ivan Markus. Osim Bandića iza rešetaka su ostali šef Holdinga Slobodan Ljubičić, gradonačelnikov savjetnik Željko Horvat, direktor ZET-a Ivan Tolić, referent za javnu nabavu Zagrebačkog holdinga Filip Čulo, direktor Čistoće Miljenko Benko, vlasnik firme Bramgrad projekt Branko Mihaljević, zamjenik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum te glavni tajnik Zagrebačkog sportskog saveza Zdenko Antunović.

(RTV7/Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*