Majstorica za košarkaškog prvaka Široki-Spars

Sjajna i vrlo zanimljiva finalna serija Širokog i Sparsa će biti riješena u petoj utakmici u Dvorani Pecara. Širokobriježani će pred svojim navijačima tražiti deseti naslov prvaka naše zemlje, dok će Sparsi pokušati doći do prve šampionske titule.

Sparsi su u nedjelju imali priliku da na svom terenu pobijede i osvoje prvu titulu prvaka u historiji ovog sarajevskog kluba, ali je Široki uspio da izjednači seriju na 2:2.

Trener Širokog Danijel Jusup istakao je kako će učiniti sve što je u njegovoj moći da njegovi košarkaši ne podlegnu pritisku i euforiji nakon nedjeljne pobjede.

“Igrači i stručni stožer moraju biti okrenuti jedni drugima, moramo zadržati fokus na treninzima i na utakmici. Jednostavno moramo izaći i odigrati s energijom s kojom igramo tijekom cijele godine. Emocije ne smiju prevladati i trudit ćemo se da budemo pravi”, kazao je Jusup.

Trener Sparsa Marko Trbić vjeruje da njegovi košarkaši mogu doći do pobjede i titule prvaka uprkos teškom porazu u prošlom meču, a dodatnu motivaciju pronalazi u činjenici da su Sparsi od četiri ovosezonske pobjede protiv Širokog u gostima slavili čak tri puta.

“Pripremiti ekipu u ovom trenutku nije lako, ali ogroman pritisak smo osjećali i pred prošlu utakmicu u Sarajevu. Znamo da će biti teško, ali vjerujem da smo spremni da damo maksimum”, izjavio je Trbić.

Sparsi su u trećoj utakmici finalne serije slavili u Širokom, a ukupno su u ovoj sezoni tri puta na “Pecari” savladali Širokobriježane, dok su također tri puta od njih izgubili u Sarajevu, tako da se postavlja pitanje da li je u ovoj seriji domaći teren prednost ili ne.

“Domaći teren jeste prednost u majstorici, ali nije garancija pobjede. Mi smo svjesni toga i tako ćemo pristupiti finalnoj utakmici”, zaključio je Trbić.

Peta utakmica finalne serije za prvaka BiH između Širokog i Sparsa igra se večeras u 20 sati u dvorani “Pecara”, uz direktan prijenos na BHT1 i BH Radiju 1.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*