Servisne informacije za nedjelju, vatrogasci intervenisali 17 puta

Kasno sinoć jeodržana je vanredna sjednica Gradskog štaba civilne zaštite, gradonačelnika Jasmina Imamovića i službi zaštite i spašavanja Grada Tuzle, na kojoj je donesena Odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće od poplave, sa danom 1.6.2019.godine. Razmatrana je aktuelna situacija na području grada Tuzle, uzrokovana obilnim kišnim padavinama koje su zadesile područje grada, kao i prijedlozi mjera na prevenciji i saniranju posljedica obilnih kišnih padavina.

Prijavljeno je plavljenje oko 50 objekata, pokretanje oko 10 klizišta i pet odrona, a povrijeđenih nije bilo. Količina padavina u 24 sata je iznosila skoro 50 l/m2.

Do 7 sati od dežurnih gradskih službi ekipa RTV7 prikupila je redovne servisne informacije:

U MUP-u TK smo saznali da je javni red i mir narušen 2 puta, evidentirano je izvršenje 7 krivičnih djela. Na području TK dogodilo se 11 saobraćajnih nesreća.

Tuzlanski vatrogasci u protekla 24 sata obavili 17 intervencija, uzrokovanih uglavnom poplavama i odnose se na evakuacije ljudi, odčepljivanje šahtova i slično.

Služba hitne medicinske pomoći je do 7 sati jutros pružila 168 zdravstvenih usluga.

Iz JKP Vodovod i kanalizacija”Tuzla obavještavaju korisnike njihovih usluga da su ulice 18. Hrvatske brigade (od Siporexa do Aide), Mitra Trifunovića Uče (od Zicompa), Bosne Srebrene (do ŽTO) te krakovi ulica koje se spajaju na navedene ulice, bez vodosnabdijevanja zbog kvara na cjevovodu velikog profila kod bolnice Kreka. Otklanjanje kvara je u toku, sve informacije sa terena će biti blagovremene.

Ekipe JKP Komunalac Tuzla vrši čišćenje nakon padavina i poplava, kao i redovan odvoz smeća.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*