Zmajevi uskoro kompletni, Sarić i Zakarić očekuju veoma teške utakmice u Finskoj i Italiji

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je sa pripremama za duele protiv Finske i Italije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Danas se desetkovanoj ekipi Roberta Prosinečkog priključio Bojan Nastić, koji je dobio naknadno poziv, dok će sutra isto učiniti i fudbaler Juventusa, Miralem Pjanić, koji nema pravo nastupa u prvoj utakmici.

Medijima su se danas obratili Elvis Sarić i Goran Zakarić.

“Prije par mjeseci imao sam nekih problema, ali sam sada zdrav i spreman za nastup i jedva čekam da izađemo na teren. Pobjeda u Finskoj bi nam dala dodatni motiv pred Italiju u Torinu”, rekao je Sarić i nastavio:

“Mislim sa tri boda u Finskoj imamo velike šanse, a nakon toga, svi znamo šta je Italija, iako nije kao što je nekada bila. Ta utakmica je dosta lakša od Finske jer ćemo imati svi motiv”.

S druge strane, Goran Zakarić je istakao važnost oba duela.

“Oba duela su veoma važna i neće nam biti lako, ni u Finskoj, ni u Italiji. Ukoliko svi pružimo maksimum, mislim da možemo do dobrog rezultata. Nezgodno je što utakmice dolaze dvije-tri sedmice po okončanju sezone. Nekome je prvenstvo zavšilo ranije, nekome kasnije, ali mi smo profesionalci i trudit ćemo se da damo maksimum. Mislim da je prva utakmica s Finskom važnija i u slučaju trijumfa vjerujem da će nam u Italiji biti jednostavnije”, naglasio je fudbaler beogradskog Partizana.

(Vijesti.ba / SC)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*