Predvodeći centralnu bajramsku svečanost za Muftijstvo tuzlansko, koja se održala u džamiji "Kralj Abdullah" u Tuzli, Vahid ef. Fazlović, muftija tuzlanski, poručio je da se ˝vjernici trebaju okrenuti očuvanju porodice i njenih tradicionalnih vrijednosti˝ (Ahmed Bešić - Anadolu Ajansı)

Centralna bajramska svečanost u Muftiluku tuzlanskom u džamiji “Kralj Abdulah”

Muslimani u BiH, kao i širom svijeta, sutra dočekuju Ramazanski bajram, jedan od dva najveća muslimanska praznika kojim se obilježava kraj mjeseca ramazana, odnosno posta.

U Muftiluku tuzlanskom centralna bajramska svečanost bit će održana u Džamiji „Kralj Abdulah“. Bajram-namaz sa očetkom u 5,40 sati će predvoditi  i bajramsku hutbu održati muftija Vahid ef. Fazlović. Prvog dana bajrama muftija tuzlanski će u popodnevnim satima upriličiti prijem za istaknute predstavnike Grada i TK.

Ramazanski bajram obilježava se tri dana, a drugi dan je Dan šehida. Obilaze se šehidska mezarja, a u Muftiluku tuzlanskom će centralna manifestacija biti upriličena u Čeliću. Na Dan šehida je običaj je proučiti Fatihu, Jasin i dovu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*