Svjetski dan zaštite okoliša: „Let's Do It“ projekat u BiH od 2012. brine o zaštiti životne sredine (VIDEO)

Svjetski dan zaštite okoliša, 5. juni, prvi put je obilježen 1972. godine i od tada predstavlja osnovni instrument posredstvom kojeg UN stimulišu svijest ljudi širom planete o nužnosti uvrštavanja pitanja zaštite okoliša među bitnije probleme današnjice.

„Let's Do It“ projekat u BiH od 2012. brine o zaštiti životne sredine i do sada je u volonterskim akcijama čišćenja ilegalnih deponija otpada i sadnje drveća učestvovalo preko 184 hiljade volontera, koji su očistili oko preko 13 tona otpada i zasadili preko 446 hiljada sadnica raznih vrsta drveća.

Naredna velika akcija čišćenja u organizaciji Let's do it tima pod nazivom „ World Cleanup Day“ bit će održana u subotu, 21 septembra 2019. godine širom BiH. A naredna velika akcija sadnje drveća će biti u subotu, 19. oktobra 2019. godine, širom BiH.

Ekološka svijest građana BiH je na niskom nivou ističu iz Let's do it tima, a tome svjedoče između ostalog i rijeke pune smeća kao i sve češće poplave koje su posljednica ne očuvanja životne sredine.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*